Schoencadeautje 2016 | Positieve gedachten stimuleren (Instagram & Apps)

BY FAR het meest gezochte onderwerp op Eigenwijsneus naast informatie over omgangskunde. Positiviteit, positieve gedachten, erkenning voor gemoedstoestanden en het versterken van de kwaliteiten die we al bezitten. Positiviteit is mooi, want het zorgt ervoor dat dingen blijven stromen. Dat er vooruitgang en hoop is. Dat we kunnen lachen en kunnen omarmen dat we af en toe een steekje laten vallen. Dat het oké en gezond is om af en toe een keer tegen de lamp te lopen, maar dat daarna weer doorpakken je krachtiger maakt dan bij de pakken neer blijven zitten.

Een hele tijd terug maakte ik al eens een blog over positieve apps en we zijn nu een tijd verder, dus zullen er ook weer nieuwe dingen te vinden zijn! Ik ging op zoek. Niet alleen naar toepassingen om te downloaden, ook naar positieve en toegankelijke dingen op internet!

#Ontmoeilijken (Instagram)

ontmoeilijken“Het mag allemaal wel een beetje minder moeilijk, zullen we samen de wereld #ontmoeilijken?” Het is niet per se nodig de positiviteit op je telefoon te downloaden. Veel mensen hebben tegenwoordig een Instagram account en daar is zoveel moois op te vinden! Zeker als je visueel bent ingesteld is dit een aanrader! Ontmoeilijken is zo’n positief account! De subtitel zegt alles: Zullen we samen de wereld #ontmoeilijken? Hier vind je dagelijks mooie uitspraken die je laten relativeren en reflecteren. Het hoeft niet moeilijk, het kan simpel en dat laat Ontmoeilijken zien. Voor je dagelijkse dosis positiviteit zou ik zeker dit account volgen!

Klik hier om naar Ontmoeilijken te gaan op Instagram!

Positivevibesquotes (Instagram)

Ben je meer van de Engelse quotes of vind je het leuk om meerdere positieve Instagrams te volgenvq,
dan is dit ook een leuke! Positivevibesquotes. Deze uitspraken gaan vooral over eigenwaarde en wat je kunt denken om dat te herstellen als je jezelf even niet meer zo lief vindt.

Klik hier om naar Positivevibesquotes te gaan op Instagram!

 

 

Stop Breathe & Think: Meditate (app)

naamloosDit is een laagdrempelige app waarmee je echt even de tijd stil zet. Stop, adem, denk. Hier mee kun je leren mediteren en dat helpt je meer mindful te worden. Leven in het hier en nu stemt je positiever, omdat je geen last hebt van gedachten over wat geweest is of wat nog gaat komen. Meer aandacht voor wat er vandaag gebeurt werkt rustgevend. Naar deze app luisteren (want je kunt luisteren naar verschillende meditatieprogrammaatjes) kan bijvoorbeeld helpen bij het inslapen ’s avonds. Een bekend programmaatje, want je ook vaak als yogaoefening terugziet is de ‘bodyscan’. Ik denk dat ik deze app even op mijn telefoon laat staan… (deze app kun je gratis downloaden voor Android en Apple)

Think Positive – Affirmations (app)

Deze app is wederom in het Engels. Ik heb sowieso het idee dat er meer Engelse apps en naamloostoepassingen zijn dan Nederlandse. Think Positive – Affirmations geeft je verschillende uitspraken waarbij het de bedoeling is dat je ze eigen maakt, dat je ze tegen jezelf zegt. Wat dat betreft lijkt deze app wel een beetje op de poster die ik maakte…of andersom natuurlijk. Deze app is heel neutraal, bevat 130 affirmaties en je kunt zelfs een lijstje met favorieten aanmaken! (Deze app kun je in ieder geval gratis downloaden voor Android)

Reageren via Facebook

Leave a Reply