Balans is het motto – 2017

Balans is een werkwoord. Denk je het gevonden te hebben, kom je erachter dat het iets is wat je aandacht moet blijven schenken. Denk je dat je het hebt en in een doosje in je broekzak kunt bewaren, dan kom je bedrogen uit. Werk aan de winkel! Hallo, jij daar: ja dat geldt waarschijnlijk ook voor jou.

Happy new year!

We starten het nieuwe jaar goed: we gaan op zoek naar balans. Waarin kun je balans vinden? Om het niet meteen over gezondheid, geluk en geld te laten gaan, kijken we wat dieper. Wat is balans eigenlijk en in welk gebied kun jij je winst halen? Ben je er al actief mee bezig of kon je er gaandeweg achter dat er ook voor jou nog wat werk aan de winkel is?

We gaan op zoek naar bewustwording. Actief en met aandacht aan de slag om het balans te herstellen. Althans, dat ga jij doen. Waar heb jij een beetje meer van nodig en waarvan een beetje minder? Span je je teveel in en ontspan je te weinig? Ga je sneller voor veiligheid en lijkt waardoor je nauwelijks uit je comfortzone durft te stappen? En hoe zit het met je relaties? Relaties met anderen, maar uiteraard ook de relatie met jezelf? Oogst je wel genoeg van wat je zaaide? En hoe zit het met los durven laten?

In 2017 is balans het motto. Althans, hier op Eigenwijsneus wel. Ik ga je niet vertellen wanneer jij in balans bent. Je krijgt hier handvatten om zelf te onderzoeken waar je knoop zit. Veel van de artikelen die je dit jaar gaat lezen en de (omgangskunde) producten die je hier gaat vinden, zullen een raakvlak hebben met balans vinden. Daarbij stap ik natuurlijk ook wel een keer uit m’n comfortzone..

De verschillende gebieden

Om duidelijk te kunnen zien waar het artikel of product bij aansluit, heb ik een overzicht van verschillende gebieden gemaakt. Hieronder alvast een overzichtje. Later uitgebreid meer…

Doe je mee? Ga je mee op zoek? Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen en knopen, dus voel je vrij jouw kijk op balans te delen en inspireer anderen! Dat kun je doen door een reactie achter te laten of te mailen naar wendykooremans@eigen-wijsneus.nl !

 

Reageren via Facebook

Leave a Reply