Zo leiden we grijze muisjes op…dat kan toch niet de bedoeling zijn.

School kills creativity

Ken Robinson was al eens te zien in een TedTalk hierover, waarin hij vertelt over creativiteit in het onderwijs en dat dat mínstens zo belangrijk is als de literatuur die men gebruikt. Creativiteit zou volgens hem dezelfde status moeten krijgen als gebruikte literatuur.

Onderwijzen is niet alleen kennisoverdracht. Onderwijzen is ook persoonlijke groei faciliteren en kinderen en jongvolwassenen bekrachtigen en stimuleren richting zelfontplooiing. Creatief (kunnen) zijn en je op een passende manier kunnen (en mogen) uiten, is daar onderdeel van.

Wat je geeft, komt bij je terug. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we jongeren de ruimte geven zich creatief te uiten en zich op een manier te ontplooien die bij hen past…in plaats van alleen te doen (en hen laten doen) wat anderen (ook systemen) van hen verwachten. Zo leiden we grijze muisjes op…dat kan toch niet de bedoeling zijn?..

Alike

Alike gaat over creativiteit en het ontbreken ervan..op school en op werk. Deze korte animatiefilm is van Daniel Martínez Lara & Rafa Cano Méndez en zij weten op een prachtige manier (en zonder taal) een gevoelige snaar te raken…

Benieuwd naar de TedTalk met Ken Robinson?

Deze vind je hier: TedTalk Ken Robinson: Do schools kill creativity?

Reageren via Facebook

Leave a Reply